top of page

Per què aquesta exposició, per què ara

Durant la guerra, diverses exposicions de dibuixos veuen la llum a l'Estat espanyol i a altres països per conscienciar  l'opinió pública internacional i aconseguir fons. El seu objectiu no és un altre que el manteniment de les colònies i la protecció dels menors.


Avui recuperem aquestes exposicions, és la nostra manera de recuperar la Memòria Històrica. Els dibuixos que s'hi exposen són encara poc coneguts i constitueixen un dels documents gràfics més valuosos d'aquella època. Però aquests dibuixos són molt més que això, són també la millor manera d'apropar els nostres joves a la tragèdia de la guerra civil i de fer-los empatitzar amb aquells que la van viure.

Una mirada innocent

Al llarg de la història, quan comença una guerra, els infants es converteixen en víctimes i protagonistes del conflicte. Expliquen en imatges el que senten; ho fan amb llapis i paper mitjançant el llenguatge més senzill i plàstic que han tingut tots els xiquets i les xiquetes del món: el dibuix.

El context històric

Juliol de 1936, els generals rebels s'han revoltat contra el govern legítim de la II República. Acaba de començar la guerra civil a Espanya. Sense saber per què, milers de nens es veuen embolicats en el terror d'un conflicte que es perllongarà tres anys. Bombardejos, evacuació, exili…

L'exposició: tres perspectives d'un mateix drama

L'exposició s'estructura en tres blocs: "la guerra", "l'evacuació" i "les colònies". Cada bloc es treballa a partir d'una sèrie de dibuixos que reflecteixen l'experiència dels xiquets i les xiquetes que els van pintar.

 

Et convidem a que conegues millor aquests fets del nostre passat.

La
guerra

L'
evacuació

Les
colònies

bottom of page